Διατροφικές Συμβουλές | Εκτύπωση |

sevitel

Συντήρηση του ελαιολάδου


Το ελαιόλαδο, ιδιαίτερα το Παρθένο ελαιόλαδο, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και Α και παρουσιάζει μεγάλη αντοχή στην οξείδωση. Το τυποποιημένο ελαιόλαδο διατηρείται 12 έως 18 μήνες κάτω από κάποιες προϋποθέσεις:

  • να μην έρχεται σε επαφή με το φως και τον αέρα
  • να μην εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες και να διατηρείται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (10-15 °C)
  • να φυλάσσεται σε καλά κλεισμένα αδιαφανή μπουκάλια ή ανοξείδωτα δοχεία
Διαβάστε Περισσότερα

Χρήσιμα Tips

  • Φερθείτε του... ευγενικά
  • Μικρές απλές συμβουλές για να γνωρίζουμε καλύτερα το ελαιόλαδο και να του συμπεριφερόμαστε με τον... καλύτερο τρόπο!
  • Ένα ελαιόλαδο δεν χαρακτηρίζεται εξαιρετικά παρθένο από το άρωμα, τη γεύση ή και το χρώμα του, παρά μόνο από την οξύτητά του. Έτσι, μπορεί ένα ελαιόλαδο να έχει υπέροχη γεύση και άρωμα και να είναι απλά παρθένο. Το χρώμα απλά αποδεικνύει την ωριμότητα των ελιών.
Διαβάστε Περισσότερα

Μικρά μυστικά για καλή υγεία Μικρά μυστικά για καλή υγεία

Διατροφικές Συμβουλές

  • Προσθέστε το ελαιόλαδο στο τέλος του μαγειρέματος για καλύτερη γεύση και υγεία.
  • Χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο στις φυτικές τροφές. Αναδεικνύουν τα θρεπτικά τους συστατικά με τον καλύτερο τρόπο.
Διαβάστε Περισσότερα